Woonproject Romeo & Julia in verkoop

Huurappartementen starten later

Castricum – De bouw van appartementen aan de C.F. Smeetslaan, bekend als het project Romeo & Julia lijkt binnen afzienbare tijd te starten. Eigenaar Scholtens Projecten is via Teer Makelaars gestart met de verkoop van de appartementen in het eerste gebouw en hoopt in 2022 te kunnen opleveren.

Door allerlei omstandigheden stagneren de laatste jaren diverse bouwplannen en dat ondervond ook Scholtens Projecten. Deze ontwikkelaar heeft al zeker twee jaar de tekeningen klaarliggen van het woonproject Romeo & Julia voor de plek van het vroegere postkantoor aan de C.F. Smeetslaan. Volgens directeur Guido Scholtens kan dat worden gesloopt zodra de appartementen in complex Romeo zijn verkocht: ‘’Zowel het voor deze locatie geldende bestemmingsplan als de bouwvergunning zijn onherroepelijk, dus procedureel staat ons niets meer in de weg. Het plan bestaat uit zes verdiepingen en 31 koopappartementen die in Romeo als eerste worden gerealiseerd. Deze appartementen zijn onderverdeeld in tien sociale koopwoningen en 21 in het duurdere segment, variërend van 50 tot en met 183 m2. De verkoop daarvan is inmiddels gestart. Als het gebouw bijna gereed is, wordt complex Julia gebouwd, dat 20 appartementen bevat, waarvan een deel huur en een deel koop. Voor alle woningen geldt dat ze aardgasvrij en zoveel mogelijk drempelloos worden gebouwd. Onze planning is erop gericht dat Castricum in 2022 een prachtig woonproject rijker is.”

Parkeergarage

De verkoopinformatie meldt dat alle appartementen comfortabel en modern worden gebouwd en beschikken over een zonnige buitenruimte. Daarbij heeft men de keuze uit een één-, drie- of vierkamerappartement. Ook is er één ruim opgezet penthouse met groot dakterras te koop.

Op de vraag wat onder sociale koop wordt verstaan en welke huur wordt bedoeld, antwoordt Scholtens: ‘’De goedkopere koopwoningen kosten 199.400,- euro en worden volgens de normen van het Bouwbesluit opgeleverd. Dat betekent dat we alleen de aansluitpunten maken voor de keuken, badkamer en toilet. De huren vallen onder de middenklasse en liggen dus tussen het maximum van sociale huur en vrije sector. In ieder geval zullen de woningen niet door een corporatie worden beheerd.” Vanzelfsprekend is er ook een oplossing bedacht voor het toekomstig parkeren: ,,Onder de gebouwen wordt een parkeergarage gerealiseerd met een capaciteit van 48 plaatsen en op het maaiveld leggen we er nog eens ruim 20 aan.”

Belangstellenden voor dit woonproject kunnen zich aanmelden via www.wonen-castricum.nl of telefonisch contact opnemen met Teer Makelaars via 0251 745630. (Tekst: Hans Boot)