Koningsdag in de gemeente Castricum

Castricum – De officiële start van Koningsdag in Castricum is zaterdag de reveille die muziekvereniging Emergo om 09.00 uur verzorgt vanaf de toren van de dorpskerk. Natuurlijk vindt in Bakkum op de Bakkummerstraat, Van Oldenbarneveldweg en Van der Mijleweg de traditionele vrijmarkt plaats van 09.00 tot 16.00 uur. Kinderen mogen de brandspuit hanteren en er staat een zweefmolen. Bij Fase Fier aan de Van Oldenbarneveldtweg 25 spelen om 13.00 uur de Barnbees (gratis entree). Restaurant De Oude Keuken aan de Oude Parklaan 117 zet de barbecue aan en heeft speciaal voor deze dag kinderactiviteiten geregeld.

Akersloot

In Akersloot is vrijdag van 17.30 tot 20.00 uur een disco voor alle leeftijden in jongerencentrum Storey Club aan het Wilhelminaplein 1. Zaterdag start het Koningsdagprogramma om 10.00 uur met een wandeltocht. Gelijktijdig gaat ook de kleedjesmarkt van start. Bij slecht weer zal deze plaatsvinden in de Meerhal. Om 13.00 uur is de tocht met versierde fietsen, aansluitend beginnen om 13.30 uur de kinderspellen. Er zijn springkussens en natuurlijk ontbreekt ook het ponyrijden niet. De festiviteiten worden afgesloten met een optreden van de band Geflipt vanaf 16.00 uur. Er is een loterij, waarvan de opbrengst is bestemd voor de organisatie van Koningsdag in 2025.

Limmen

In Limmen speelt het Oranjefeest zich af aan de Vuurbaak. Vanaf 09.00 uur is in het dorpspark de vrijmarkt voor kinderen en tussen 11.00 en 12.00 uur kan men starten met de Koningsrit, een puzzelfietstocht van ongeveer tien kilometer. Kinderen tot 12 jaar doen gratis mee, overige deelnemers betalen 1 euro. Kinderen kunnen deelnemen aan een wedstrijd fiets versieren. Rond het middaguur worden pannenkoeken gebakken, alle kinderen mogen er één komen eten. Van 12.00 tot 18.00 uur zijn er kinderactiviteiten en is er livemuziek van Mary & Mates en van Flair. Om 16.00 uur zijn de prijsuitreikingen van de Koningsrit en de mooist versierde kinderfiets.

De Woude

De Woude viert Koningsdag bij restaurant ’t Kombof. Vanaf 15.00 uur kunnen bezoekers daar genieten van de muziek van DJ Alberto, verder zijn er optredens van zangeres Ivon van Hattem-Tongeren, zanger Sjoerd Boswijk en zangeres Gerdie. (Archieffoto: Henk de Reus)