Veel animo voor nieuw wandelevenement op Hemelvaartsdag

Castricum – Burgemeester Ben Tap zal op Hemelvaartsdag (9 mei) het startschot geven voor het nieuwe wandelevenement ‘Wandelen door het Land van Hilde’, een initiatief van archeologiemuseum Huis van Hilde en stichting Oer-IJ. Veel wandelliefhebbers hebben zich inmiddels aangemeld voor één van de themawandelingen van 6 of 16 kilometer.

Rond archeologiemuseum Huis van Hilde liggen de historische verhalen letterlijk voor het oprapen. Het skelet van Hilde, naamgeefster van het museum, is er natuurlijk niet ver vandaan gevonden, evenals de Russische soldaat die sneuvelde tijdens de Slag bij Castricum in 1799. Maar ook in het landschap zijn nog vele zichtbare restanten te zien van de rijke historie van deze omgeving zoals de oude kreken van het Oer-IJ-gebied, de Atlantikwall en iets verder kasteel Marquette. Deze verhalen van boven én onder de grond staan centraal in de verschillende themaroutes van ‘Wandelen door het Land van Hilde’. De route van 16 kilometer is inmiddels vol, maar er wordt gekeken of er een tweede startmoment kan worden aangeboden.

Historische activiteiten

Rond Huis van Hilde worden tijdens het wandelevenement diverse 17e-eeuwse historische activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo is de Soldatenschool weer van de partij waar een musketier je leert schieten met een musket, kun je je eigen 17e-eeuwse pasteitje bakken boven open vuur, een eigen geurzakje maken én zijn er diverse spelletjes zoals bikkelen, het kootspel of touwtje springen. De band Vive les Gueux zal de wandelaars onthalen met vrolijke wijsjes van vroeger.

Inschrijven

Via www.huisvanhilde.nl kunnen deelnemers zich inschrijven voor ‘Wandelen door het Land van Hilde’. (Foto: Huis van Hilde)