FC Castricum swingt weer

Castricum – Een andere conclusie was niet mogelijk. In eigen huis torpedeerde de ploeg van coach Pim Touber HCSC met vijf voltreffers. De Heldenaren stonden erbij en keken ernaar hoe hun vlaggenschip vakkundig tot zinken werd gebracht: 5-0. FC Castricum knokte zich weer terug in het gevecht om de derde plaats. Met twee wedstrijden minder dan EDO moet dat mogelijk zijn.

In één klap werden de doemdenkers tot zwijgen gebracht. Het degradatiespook kreeg echter geen kans tegen de ontketende thuisploeg die al na twaalf minuten werd wakker geschud. Daan Hamaker zag het gat in de Helderse defensie en liet met een droge schuiver de 1-0 aantekenen. Kort voor rust counterde FCC naar de 2-0. Joep Kornblum schoof de messcherpe voorzet bekwaam binnen. Elario Zweet (2x) en Tjidde Geerts bepaalden de eindstand op 5-0. Komend weekend is FCC vrij, daarna wacht DEM en wordt duidelijk of FC Castricum ook buiten de deur de benen kan laten spreken.

De verdediging had de handen vol aan Tjidde Geerts. (Foto: Sandy Klaver)