Volleybalvereniging Croonenburg viert jubileumfeest op 1 juni

Castricum – Volleybalvereniging Croonenburg bestaat dit jaar een kwart eeuw. De vereniging is ontstaan uit twee roemruchte clubs: The Smash en Dynamo. Volleybal heeft in Castricum een rijke geschiedenis van meer dan tachtig jaar.

De club heeft de afgelopen vijfentwintig jaar veel bereikt. Teams hebben hoog gespeeld, de jeugd u18 is zelfs derde geworden bij het NK! Al sinds 2012 heeft Croonenburg op eigen kracht een beachvolleybalcomplex met vier beachvelden aan de Zeeweg. Deze tak van Croonenburg heet 2beach. Het motto van de club is dan ook: het hele jaar door volleybal in de zaal en op het zand.

Rond de coronaperiode leek er even de klad in te komen, maar de laatste jaren zit er weer groei in, met name bij de jeugd van 6 tot 14 jaar en bij de recreatieve tak zowel in de zaal als op het zand. Op zaterdag 1 juni is er een groot feest voor leden en oud-leden (ook van The Smash en Dynamo). Van 15.00 tot 17.00 uur is er een jeugdprogramma, aansluitend een feest met beachvolleybal (op vrijwillige basis). Het jubileum vindt plaats bij 2beach aan de Zeeweg. Ga naar www.croonenburg.nl om aan te melden. (Foto: Croonenburg)