Met de kano vanuit Duitsland naar Uitgeest voor het goede doel

Bakkum – Rianne (59) en Annet (62) varen momenteel per kajak van de Duitse stad Remagen naar de jachthaven in Uitgeest. De twee inwoonsters van Bakkum hopen hiermee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor vakantieschip Prins Willem-Alexander (www.vakantieschip.nl). Dit schip verzorgt vaarvakanties voor mensen met een beperking.

Vorig jaar startte het tweetal de vaartocht al in Iffezheim, maar door familieomstandigheden moest de reis toen worden afgebroken. Om de actie toch te laten slagen, lieten de twee vrouwen zich op 14 april naar Remagen rijden, de plek waar ze vorig jaar gebleven waren. Via de Rijn, IJssel, randmeren en het IJ varen ze nu naar Uitgeest, een tocht van ongeveer 480 kilometer. ,,Wij hebben een fit lijf en kunnen zelf in een kajak stappen om van de vaarwegen te genieten. Mensen met een beperking kunnen dit niet altijd meer. De Prins Willem-Alexander maakt het dan mogelijk voor ze om, al of niet met een mantelzorger, mee te varen. Over de Rijn, de IJssel of bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden. Hoe mooi is dat?’’

Rianne en Annet trotseren de elementen terwijl ze kajakken. De benodigde vaardigheden deden ze op bij kano vereniging Uitgeest. Zelfs winterkamperen was een must toen het ijs om half 5 ’s nachts op hun kajak lag! Wind, hagel en regen houden hen niet tegen. Zondag bereikten ze de Duitse grensstad Emmerich. De inzameling loopt inmiddels goed, zondag stond de teller al bijna op 1.200 euro. Via https://gofund.me/28f652b0 kan gedoneerd worden. De verwachte aankomst bij kanovereniging Uitgeest is vermoedelijk in de eerste week van mei. (Foto’s: aangeleverd)