Europapa winnend mozaïek Bloemendagen Limmen

Limmen – Prikploeg ‘Wup-Inn’ heeft volgens de jury van de Bloemendagen dit jaar het mooiste mozaïek gemaakt. De ploeg, die maar liefst dertien jaar lang afwezig was bij het evenement, maakte hiermee een glorieuze rentree. Het team liet zich inspireren door het lied Europapa van Joost Klein, onze inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Van het lied verscheen al vrij snel na het uitbrengen van het origineel een parodie met de stemmen van Geert Wilders en Frans Timmermans erin.

De persprijs werd dit jaar gewonnen door prikploeg ‘De Hyapinten’. Zij maakten dit fraaie mozaïek om de nieuwe burgemeester Ben Tap welkom te heten. Tap was graag bereid om bij het mozaïek op de foto te gaan. (Foto: Familie Kaandorp)

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde 70ste editie van de Bloemendagen. Ruim vijftienhonderd curvers met bloemen werden van het land gehaald om ruim vijftig mozaïeken te maken en vijf straatversieringen zijn gerealiseerd. Daarmee heeft men de afgelopen jaren overtroffen. De jury had het zaterdagochtend ontzettend moeilijk om een keuze te maken uit de schitterende mozaïeken. Uiteindelijk zijn ze er in de middag uitgekomen en werden, in een zeer druk bezochte kantine van de voetbalvereniging, de prijzen uitgereikt. De jeugd was natuurlijk ook weer groots aanwezig, dit jaar met maar liefst vijftien ploegen. Alle kinderen kregen een medaille en gingen per groep met een beker naar huis. Toen werd het spannend, want wie had de bronzen narcis, de bronzen hyacint en de zilveren tulp gewonnen?

Dit jaar was een nieuwe categorie in het leven geroepen: het mozaïek van 1m2. Hier waren zes deelnemers, de winnaar werd prikploeg Plus Zeven, de titel van hun mozaïek is ‘Limmen op de schop’. In de vrije categorie waren zeven groepen. De eerste prijs is gegaan naar prikploeg ‘Een pakkende naam’ met als onderwerp van hun mozaïek: Chaos. Zij geven de perikelen rondom de Rijksweg, die nu al een jaar open ligt, goed weer. Deze prikploeg heeft de bronzen narcis gewonnen.

Prikploeg ‘Een pakkende naam’ maakte dit mozaïek: Chaos

Van de mozaïeken kleiner dan 4m2 waren er maar liefst dertien. De eerste prijs is gewonnen door prikploeg Prikken & Bikken. Dit is een jongerengroep die van jongs af aan heeft meegedaan. De meesten wonen niet meer thuis, maar ze komen toch elk jaar weer samen om iets schitterends neer te zetten. Dit jaar is hun harde werk beloond met de eerste prijs en hebben zij de bronzen hyacint gewonnen. Zij hebben ‘Barbenheimer’ gemaakt.

Het mozaïek ‘Barbenheimer’ van jongerengroep ‘Prikken & Bikken’ won de bronzen hyacint. (Foto: Stichting Bloemendagen Limmen)

Toen werd het superspannend want de hoofdprijs was er nog niet uit. De zilveren tulp voor het hoogste aantal punten is dit jaar behaald door prikploeg Wup-Inn. Zij hebben ‘Europapa’ gemaakt met Frans Timmermans, Joost Klein en Geert Wilders. Deze ploeg had dertien jaar niet meegedaan, maar heeft de smaak nu zeker weer te pakken en heeft inmiddels toegezegd volgend jaar weer mee te doen. Dat zullen ze ook wel moeten, want ze hebben een titel te verdedigen!