Meervogels ’31: echt geloof ontbreekt

Akersloot – We komen in een fase van de competitie dat de prijzen verdeeld worden, dat clubs zich sparen, dat blessures en schorsingen aantikken, dat elke wedstrijd een finale is. Vooral de laatste twee zaken spelen nu bij de selectieteams van Meervogels ;31. Het tweede elftal is daar momenteel zeker de dupe van en kreeg zondag met veel invallers ongenadig billenkoek bij Zouaven 2: 8-0.

Meervogels ’31 1 ging richting nummer twee SVA in Assendelft: weer vele Akersloters mee, die deze jongens in deze moeilijke periode blijven steunen. In het eerste kwartier alle mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de droogte voorin was schrijnend te noemen. Timo Krom en Jens Verduijn weigerden de trekker over te halen en ja hoor, de eerste de beste kans voor SVA: 1-0 na een misverstand op het middenveld. Daarna tikte Tom Adrichem een bal op de paal, waar dat normaal gesproken een goal zou zijn. En scoort Meervogels dan eindelijk na 37 minuten, dan gebeurt dat in het eigen mandje: 2-0. Ongeloof op de gezichten, maar de koppies gingen ook omlaag. Tot de rust het spoor behoorlijk bijster en ontzettend veel onnodig balverlies.

Tweede helft

Na rust met weer wat meer blos op de wangen, maar de echte overtuiging ontbrak om het tegenvallende SVA te verontrusten. Na ruim een uur spelen een vrije trap tegen en via de binnenkant paal ook de 3-0 binnen. De genadeklap zou je denken, maar gek genoeg gooiden de jongens pas toen de schroom wat van zich af. De wederom op halve kracht spelende Tom Adrichem scoorde – na ellenlange droogte – de 3-1 en even later ramde Mees Tiebie zelfs de aansluittreffer binnen: 3-2. Zou het dan toch nog?

Wel meer druk op de Assendelver goal, maar de grootste kans was nog voor SVA. Hier redde de paal de ploeg uit Akersloot, waar die eerder een sta-in-de-weg was. Na 95 minuten floot de goed leidende referee – geen gele kaarten nodig gehad – af en weet Meervogels ’31 dat er nog meer druk op de resterende vier wedstrijden komt. Hiervan drie op eigen terrein, te beginnen morgenavond tegen rode lantaarndrager FC Medemblik. Winst is een must en support ook!

Programma

Donderdag 25 april 20.00 uur Meervogels ’31 1 – FC Medemblik 1
Dinsdag 30 april 20.15 uur Meervogels ’31 2 – KFC 2

Op de foto:
Een veelzeggende blik in de ogen van aanvoerder Jelle van der Eng. (Foto: Jacky Adrichem)