Uitgeester braderie op 11 juni moet ouderwetse gezelligheid brengen

‘Er worden te weinig leuke dingen georganiseerd in Uitgeest. We missen de gezelligheid in het dorp.’ Dergelijke uitspraken kwamen  Peter de Groot regelmatig ter ore. Het zette hem aan het denken: waarom niet zelf iets doen? De betrokken Uitgeester ondernemer voegde de daad bij het woord en organiseerde gewoon zelf een braderie. Bezoekers zijn zaterdag  11  juni van 12.00 tot 17.00 uur welkom op de Prinses Beatrixlaan voor ouderwetse gezelligheid in een nieuw jasje.

“Ik heb geprobeerd een evenement te organiseren wat  leuk is voor jong en oud”, vertelt Peter de Groot, eigenaar van De Groot Verzekeringen en De Groot Makelaardij. “Wij zijn zelf met meerdere stands vertegenwoordigd en ook RegioBank levert een bijdrage. Er komt een pannaveld, waar de E- en F-pupillen van FC Uitgeest zullen voetballen  en geleid worden door gediplomeerde jeugdscheidsrechters en er is een springkussen.”

Geld grabbelen

Voor de volwassenen die op het evenement afkomen is er ook genoeg te beleven. “Ik wilde beslist een dynamische markt neerzetten”, gaat Peter verder. “Dus niet alleen maar lopen en kijken, maar vooral ook dingen kunnen doen. Bij ons kan men geld grabbelen in een windturbine, er is een styliste die woonadvies geeft, er zijn diverse winacties, kinderen kunnen zelf limonade ‘melken’ uit een koe en zo is er nog veel meer te doen.”

Burgemeester

Als de braderie aanslaat wil Peter er een terugkerend evenement van maken. “Maar eerst maar eens kijken hoe druk deze editie bezocht wordt”, lacht hij.

Aan de organisatie zal het niet liggen; aan alles is gedacht. De Prinses Beatrixlaan tussen de Hogeweg en Prins  Bernardstraat is afgesloten voor verkeer en OSU komt vijf uur lang uitzenden vanaf het evenement. Heel leuk en interessant om te zien en wie weet wordt u wel live naar uw mening over het een of ander gevraagd.

Zanger en gitarist Marcel Kramer zorgt voor de muzikale omlijsting.

De organisator heeft zelfs de burgemeester en verantwoordelijke wethouder uitgenodigd. Of ze ook daadwerkelijk komen? “Kom het zelf beleven!”, sluit Peter af.