Talenten op Clusius College

Het Clusius College Castricum heeft komend weekend haar open dagen. Alle vakgroepen presenteren zich. Elk jaar is het een ware happening want op een school met zoveel leuke (groene) vakken is er altijd veel te zien en te doen.

Maar naast de nadruk op de schoolvakken, het leren, wordt er dit jaar ook aandacht besteed aan de Talenten van het Clusius College Castricum. Want leerlingen hebben vaak meer in zich en kunnen veel meer dan je van elkaar weet. Veel leerlingen hebben hobby’s, liefhebberijen en gebruiken talenten waar je op school soms geen weet hebt! Zonde om ze onopgemerkt te laten! Daarom heeft het Clusius College Castricum een werkgroep Talenten geformeerd waarin een aantal docenten, onder leiding van docent en tekentalent- Michel van Noort, leerlingen opsporen en hun – vaak verborgen – talenten onder de aandacht brengen. Een van de manieren om de talende te presenteren is dat tijdens de Open Dagen van het Clusius College Castricum leerlingen hun talenten showen.

De open dagen laten dus ook zien dat het Clusius oog heeft voor de leerlingen als het om andere zaken dan leren gaat en dat de school daar trots op is.  Tijdens de open dag op zaterdagochtend 28 januari zijn te zien: pianist Bjorn Pinxter, metaalkunstenaar Quinten Lotze (foto), presentator Maurits Hazeleger, tekenaar paarden met pen Lana Schuurman en tekenaar potlood Laura Seegers.