Leden MHCC naar Special Olympics World Games 2023

Castricum – Volgend jaar reist Special Olympics Team NL naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn; het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Joran, Linda, Wies, Larissa en Kimberly en coach Niel en Saranda van MHC Castricum gaan hun sportdroom volgend jaar in Berlijn tegemoet.

In juni 2023 stappen 56 sporters met een verstandelijke beperking op de trein naar Berlijn. Deelname aan de World Games zal het leven van Joran, Linda, Wies, Larissa en Kimberly en Niel en Saranda voorgoed veranderen. In Berlijn gaan zij hun sportdroom tegemoet. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Kennismakingsweekend

In het weekend van 8 en 9 oktober zijn de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Games 2023. In Baarn maakten tijdens het kennismakingsweekend de sporters van Special Olympics Team NL voor het eerst kennis met elkaar in hun voorbereidingen op weg naar goud! Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage kwam ook langs om het team te inspireren en hun succes te wensen. Tegelijkertijd vond de coachselectie plaats om, op basis van teambuildingsactiviteiten, het juiste team te selecteren voor uitzending naar Berlijn. Daarmee is Special Olympics Team NL bekend! In totaal bestaat het team uit 86 personen uit heel Nederland; 56 sporters, 4 Unified Partners, 18 coaches en 8 stafleden. Onder de stafleden bevindt zich Harmen Bijsterbosch die na de World Games 2023 in Berlijn de taken van Marcel van Galen als Head of Delegation zal overnemen.

Leerzaam en super leuk

,,Het was een top weekend! Het was super leuk om alle sporters en coaches te leren kennen van de andere takken van sport. Een leerzaam maar vooral super leuk weekend gehad!’’, aldus een enthousiaste coach. ,,Wat heb ik genoten! Ik heb zoveel nieuwe vrienden erbij. Het was echt gezellig!’’, aldus een tevreden sporter. Van 17 tot en met 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 56 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zullen in Berlijn actief zijn in twaalf takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Meer dan sport

Special Olympics Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. ,,De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots’’, aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen. Dit gaat niet zonder de hulp van onze partners Fonds Gehandicaptensport & de Nationale Postcode Loterij, en onze event partners Coca-Cola, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Rabobank Foundation. (Foto: Rachelle Fotografie)