KidsVakantieCocktail dames bruisend van energie

De vriendinnen Anne-Marie en Natalie coördineren samen de KidsVakantieCocktail (KVC). De KVC brengt verschillende sportieve, creatieve en vrijblijvende kinderactiviteiten tijdens de zomervakantie (vanaf 13 juli t/m 25 augustus). Met vorig jaar ruim 40 activiteiten in Castricum, Akersloot en Limmen is de KVC een echt begrip geworden.
Anne-Marie vertelt: ,,Soms lukt het een organisatie niet om een jaartje mee te doen. Dat vinden we natuurlijk jammer.’’ Natalie vult aan: ,,Gelukkig komen er elk jaar weer nieuwe organisaties bij. Met De Bibliotheek Kennemerwaard konden we vorig jaar een mooie afspraak maken, want vorig jaar was hun kinderactiviteit voor de KVC zelf een stripverhaal maken én een voorlees- en knutselactiviteit. Deze activiteiten hielden ze op ons verzoek in Castricum, Akersloot én in Limmen. Zodat zoveel mogelijk kinderen uit de dorpen er heen konden.’’
Het was in alle drie de vestigingen een groot succes volgens Femke, medewerkster bij de bieb. ,,Wij organiseren het hele jaar door voor kinderen allerlei activiteiten, via de KVC sluit het perfect aan bij onze doelgroep.’’ Femke vindt de samenwerking erg prettig. ,,Het idee om weer mee te gaan doen aan de KVC kwam van Natalie. Er zijn veel voordelen voor ons om mee te doen. Alle kinderen in de CAL-gemeente bereiken via een flyer is erg handig. Dat regelen de KVC dames. In de zomervakantie is het soms voor ouders lastig om wat leuks te verzinnen om te gaan doen, vooral als het weer niet mee werkt. Dan zijn de kinderactiviteiten van de KVC ideaal.’’
De Kidsvakantiecocktail dames werken voor het derde jaar samen om in de zomervakantie weer genoeg kinderactiviteiten te verzamelen. De activiteiten komen op een mooie overzichtelijke flyer die naar alle basisscholen in Castricum, Akersloot en Limmen wordt gebracht.
De KVC is oorspronkelijk opgezet door Welzijn Castricum. Natalie sluit af: ,,Ook dit jaar zijn er weer originele ideeën ontstaan om met nieuwe organisaties mee te doen voor de zomervakantie van 2019’’. ,,Natuurlijk hopen we dat deze gaan lukken’’, zeggen de dames.
Wie een kinderactiviteit heeft die aansluit bij de KidsVakantieCocktail kan contact opnemen via kvc.castricum@gmail.com. De KVC flyer zal eind juni worden verspreid.

Foto: KVC dames Anne-Marie (boven links) en Natalie (onder links) en De Bibliotheek Kennemerwaard dames Femke (boven rechts) en Jocenta (onder rechts) Foto: Nico Lute.