Kandidaat-voorzitter VVD: ,,Castricum laat ik nooit meer los”

Het Castricumse raadslid voor de VVD Linda Hes was erbij, vorige week dinsdag tijdens de ‘roadshow’ voor het partijvoorzitterschap van de VVD in Purmerend. Daar ontmoette zij Christianne van der Wal-Zeggelink (43), die als kandidaat is voorgedragen als de nieuwe voorzitter. Tijdens het gesprek tussen de twee vrouwen kwam naar voren dat Christianne in Castricum is opgegroeid en nog regelmatig in het dorp te vinden is.
,,Ja hoor, dat klopt”, vertelt Christianne desgevraagd. ,,Ik ben in Oldenzaal geboren, maar toen ik twee jaar oud was is ons gezin in Castricum komen wonen, op de Bloemgaarde. Een paar jaar later zijn wij, mijn ouders Els en Hendrik Jan Zeggelink en mijn zusje Eline, naar de Helmkade verhuisd. Ik heb op basisschool De Kandelaar gezeten, die school bestaat nu niet meer. Daarna naar het Bonhoeffercollege en ik heb examen gedaan op het Jac. P. Thijssecollege. Als kind speelde ik hockey bij MHCC. Daarnaast deed ik aan ballet en was lid van de muziekschool waar ik iedere week cello-les kreeg.”
Toen Christanne ging studeren in Amsterdam is zij op kamers gaan wonen. ,,Om vervolgens samen met mijn man Piet terug te keren naar Castricum. Vanwege het bedrijf van mijn man wonen wij nu centraler in het land, in Hierden, de gemeente Harderwijk waar ik wethouder ben. Hier heb ik de portefeuilles Economische Zaken en Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Recreatie en Toerisme en Sport onder mijn hoede. Mijn achtergrond is bouwmanagement en facilitaire dienstverlening. En daarnaast ben ik dus lid van het landelijk hoofdbestuur van de VVD. Dat het hoofdbestuur mij nu heeft voorgedragen als kandidaat partijvoorzitter beschouw ik als een hele eer en ik hoop natuurlijk van harte dat ik win!” Leden kunnen in november stemmen.
Piet en Christianne kregen vier kinderen. Ze komen nog regelmatig in Castricum. ,,We gaan op bezoek bij vrienden en genieten van het dorp, het strand en de duinen, die heerlijke boekhandel Laan of dat lekkere kroketje van De Toren. Castricum laat ik nooit meer los.”