Missing image

Hondeneigenaar opgespoord na berichtgeving Castricummer

De eigenaar van de twee honden die eerder een 94-jarige vrouw omver liepen, is gevonden na berichtgeving in deze krant. Een getuige las de oproep en meldde zich bij de politie. Dat laat wijkagent Jacco Munster weten.

,,Deze getuige herkende de combinatie van de vrouw met de twee honden en had een vermoeden waar zij woonachtig is. Op basis van zijn informatie zijn we buurtonderzoek gaan doen. Daar hebben we de hondeneigenaar weten te identificeren.”

‘Wel hulp geboden’
Op 6 oktober werd een 94-jarige vrouw met rollator in de buurt van het zwembad omver gelopen door twee honden. Het duo sprong tegen de rollator op, waarna de vrouw achterover viel. Munster wil benadrukken dat de eigenaar van de honden het slachtoffer niet aan haar lot heeft overgelaten. ,,In tegenstelling tot wat wij eerder dachten, heeft deze vrouw het slachtoffer niet in hulpeloze toestand achtergelaten. Samen met een omstander heeft ze haar overeind geholpen. De omstander heeft het slachtoffer naar de kerk gebracht. Daar bleek het toch niet zo goed met haar te gaan en is ze naar het ziekenhuis gebracht.”

‘Geen strafbaar feit’
De hoogbejaarde dame bleek onder andere gekneusde en gebroken ribben te hebben. ,,Mevrouw wordt momenteel verzorgd in een verpleeghuis en het is nog maar de vraag of ze kan terugkeren naar haar eigen huis.” Opsporing van de hondeneigenaar is in dit geval cruciaal voor de verzekering, meldt Munster. ,,Er zijn geen strafbare feiten gepleegd.”