Evenement van horeca en cultuur komt eraan

Castricum – Zet maar vast met stip in de agenda of op de kalender: 3 en 4 september 2022 ‘Castricum Smaakmaker’. Plaats van handeling: de Dorpsstraat, het Kerkplein, het Dorpsplein en het Bakkerspleintje in Castricum.

Een leuk en gezellig aangekleed dorpshart is niet voldoende, vonden de initiatiefnemers Aart Toth, Wim van Vliet en Henk Ruijter. Het gaat pas echt leven als er iets gebeurt! Vanuit het project ‘Versterking Winkel-Verblijfsgebieden’ komt nu een impuls om een cultureel, culinair evenement te organiseren. Dat zal zich afspelen in de dorpskern, met name in de Dorpsstraat, op het Kerkplein, Dorpsplein en Bakkerspleintje. Buiten de daar gelegen horecabedrijven zal waarschijnlijk ook andere horeca uit de gemeente in de gelegenheid zijn om mee te doen. Tijdens een bijeenkomst met een aantal horecaondernemers bleek een grote bereidheid om deel te nemen en om van het evenement echt een feest te maken.

Het culinaire aspect wordt gekoppeld aan een cultureel aanbod. Ook dat wordt verzorgd door Castricummers. Het motto voor het evenement is dan ook ‘Door Castricummers, Voor Castricummers’. De initiatiefnemers hebben samen met Tamara Roos (cultuurcoach) een werkgroep geformeerd, waar ondernemers en bewoners, betrokken ambtenaren en bewoners aan deelnemen. Zoals bekend vinden heel veel culturele activiteiten plaats in Geesterhage. Om die reden is het een voordeel dat Anita Mooiweer (directeur Geesterhage) bij de werkgroep is aangesloten. Om het evenement professioneel te organiseren zorgt Nicolien van Mulken van de Castricumse evenementenorganisatie Oxygen Event voor de grote lijnen.

De naam van het evenement ‘Castricum Smaakmaker’ slaat zowel op het culinaire, als ook het culturele gedeelte. We zullen er nog veel over horen de komende tijd. Zoals gezegd, de horecaondernemers die aanwezig waren bij de informatiebijeenkomst reageerden zeer positief. Dezelfde geluiden komen uit de cultuursector. Dat zal zeker ook te maken hebben met het bijna einde van de COVID-periode met gedwongen sluitingen. Eindelijk prachtige plannen om de leefbaarheid in het dorpshart weer op een gezellig peil te brengen.

Op de foto:
Een blik op de laatste ‘Castricum Culinair’ in 2013. (Foto: Aart Tóth)