Esther Hollenberg verlaat politiek

Esther Hollenberg van de VVD wordt niet de wethouder voor de nieuw te vormen coalitie in Castricum. Zij zegt de politiek vaarwel. Dat laat zij weten in een persbericht. ,,De breuk van de coalitie en mijn ontslag dat daarop volgde, heeft enorm veel met me gedaan. Alle beschuldigingen, leugens en het persoonlijk neersabelen van mensen tot op de dag van vandaag hebben me zeer geraakt. Ook de maanden voor de breuk waren zeer zwaar en hebben een wissel op mij en mijn gezondheid getrokken”, schrijft zij.

Toen op 11 februari wethouder Klijnstra van D66 een motie van wantrouwen kreeg, die behalve door de oppositie ook gesteund werd door twee coalitiepartijen, is de VVD Castricum, samen met D66 uit de coalitie gestapt. ,,Er was geen vertrouwen meer in CKenG en de PvdA en afspraken waren ernstig geschonden. Als vervolg hierop heb ik mijn ontslag als wethouder namens de VVD Castricum ingediend. In de weken daarna heeft CKenG getracht een nieuwe coalitie te vormen, maar dat is mislukt. Vervolgens heeft de VVD Castricum op 8 maart de handschoen opgepakt en is als partij met de meeste zetels in de gemeenteraad een poging gaan wagen om een nieuwe coalitie te smeden. ,,Als inmiddels oud-wethouder ben ik bij de onderhandelingen betrokken en in principe vanuit de VVD Castricum ook weer wethouderskandidaat voor een nieuw college. Ik heb nu echter besloten mezelf terug te trekken als wethouderskandidaat en uit de politiek. Dit is één van de moeilijkste besluiten die ik in mijn leven heb moeten nemen.”

,,De breuk van de coalitie en mijn ontslag dat daarop volgde heeft enorm veel met me gedaan. Alle beschuldigingen, leugens en het persoonlijk neersabelen van mensen tot op de dag van vandaag hebben me zeer geraakt. Ook de maanden voor de breuk waren zeer zwaar en hebben een wissel op mij en mijn gezondheid getrokken. Na de breuk is er een knop bij me omgegaan. Ik merk nu dat ik me, ondanks veel inspanningen hiervoor de afgelopen week, niet meer kan opladen, ik had al afscheid genomen. Ik zit bij de onderhandelingen maar voel aan alles dat het niet meer gaat. De inhoud en het dienen van de gemeenschap waren mijn drijfveren, niet het pluche en de egomacht. Maar in het politieke klimaat dat in Castricum blijkt te heersen gaat het me niet meer lukken. Er is een grote kans dat het mezelf en mijn gezondheid gaat schaden als ik terug zou keren omdat dit zo enorm botst met mijn waarden en missie.” Hollenberg vindt dat de nieuwe coalitie een frisse, nieuwe wethouder verdient die er vol energie voor gaat.