Daan Sloog beste verslaggever bij vogelwerkgroep

Vogelseizoen voor jongeren weer van start

Castricum – Op zaterdag 22 augustus was in dorpshuis De Kern De officiële aftrap van het vogelseizoen voor de jongeren van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Aan de hand van een presentatie werd aan de aanwezige jeugd en hun ouders verteld wat er in het komende seizoen op het programma staat. Van vogelexcursies in het Noord-Hollands Duinreservaat tot nestkastjes timmeren en bosuilen spotten in de avonduren; elke maand is er weer wat anders.

Van elke excursie schrijft een van de deelnemers een verslag. Voor de beste verslaggever van het seizoen is door de Vogelwerkgroep Midden Kennemerland een prijs in het leven geroepen. Daan Sloog werd uitgeroepen tot de beste verslaggever van het seizoen 2019-2020. Hij mag zich een heel jaar lang de trotse eigenaar noemen van een enorme bosuilennestkast waarop zijn naam is vereeuwigd.

Excursie 6 september

Jongeren die zelf ook eens mee willen gaan op vogelexcursie, hebben die kans op zondag 6 september. Dan organiseert de jongerenwerkgroep van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland de eerste vogelexcursie van het seizoen voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. De groep gaat op de fiets naar de Waterberging Noorderveld bij Heemskerk. Dat is een nat gebied waar vogels voedsel vinden voordat ze verder trekken naar zuidelijker streken. De deelnemers kunnen hier steltlopers, weidevogels en verschillende soorten watervogels zien.

Tijdens de excursie vertellen de excursieleiders over vogels, hoe ze leven en wat ze eten. Ook zullen ze proberen alle vragen over de vogels te beantwoorden. De excursie is alleen bedoeld voor jongeren tussen 10 en 18 jaar. Wie mee wil met deze excursie, moet op zondag 6 september om 09.00 uur met de fiets klaar staan bij de fietsenstalling achter het NS-station van Castricum.

Daar begint de excursie en daar eindigt die om ongeveer 12.30 uur ook weer. Het is handig om een verrekijker mee te nemen. Wie daar niet over beschikt, kan er eventueel een lenen tijdens de excursie. Wie dat wil kan zich na afloop van de excursie opgeven voor de jongerengroep van de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. Na aanmelding voor deze jongerengroep ontvangt men per e-mail uitnodigingen voor de volgende excursies. Mail naar jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl voor meer informatie. Ook op www.vwgmidden-kennemerland.nl is veel informatie te vinden.

Op de foto:
Daan Sloog is door de vogelwerkgroep uitgeroepen tot beste verslaggever van het seizoen 2019-2020. (Foto: aangeleverd)