Cor Spil exporteert in Gemaal 1879

Akersloot – Gedurende de maanden juni en juli exposeert Cor Spil in de expositieruimte van Gemaal 1879. Zijn werk bestaat uit schilderijen en beelden.

Cor Spil is een geboren en getogen Castricummer. Sinds zijn jeugd is hij al bezig met tekenen. Daar kwam een beetje de klad in toen de kinderen werden geboren en opgroeiden. In 1989 is hij een cursus etsen gaan doen bij Toonbeeld in Castricum. Vervolgens aquarelleren, model- en portrettekenen en boetseren bij Perspectief, eveneens in Castricum. Tegenwoordig tekent hij elke week portret of model bij Tekengroep Egmond en volgt hij een cursus portretschilderen aan de Wackers Academie in Amsterdam.

Cor laat zich vooral inspireren door de mens en de natuur om zich heen. Zijn werk is realistisch, omdat hij in een schilderij graag wil zien wat het voorstelt. Zijn schilderijen hebben ook geen boodschap of diepere achterliggende gedachte. Het is wat het is. De schilderijen die hij maakt waren inmiddels op diverse tentoonstellingen te zien. Gemaal 1879 is te vinden aan de Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest). Elke zondag is het gemaal geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Kijk op www.gemaal1879.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)