Alkmaar winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente provincie Noord-Holland


Regio – Alkmaar is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Piet Bruinooge en Wethouder Pieter Dijkman (Economische Zaken) ontvingen de prijs uit handen van regiodirecteur Dirk de Bie van MKB-Nederland.

Alkmaar is daarmee weer terug bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Noord-Holland vandoor. Het is blijkbaar niet makkelijk in Noord-Holland om de koppositie te behouden, want nu is deze gemeente weg gezakt. De tweede plek gaat deze editie naar Diemen, de derde naar Hoorn.

,,Wij zijn heel blij met deze prijs, aldus Pieter Dijkman, wethouder Economische Zaken. Dat mkb-ondernemers zelf ons hebben verkozen tot meest MKB-Vriendelijke gemeente van Noord-Holland zegt ons dat wij op de goede weg zijn. De ondernemers zijn goed te spreken over onze dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid. Ons ondernemersloket werpt dus zijn vruchten af. Ook onze inspanningen bij de transitie naar duurzame energie hebben resultaat. Wij zijn dus op de goede weg, maar blijven actief werken aan het verbeteren van onze dienstverlening aan mkb-ondernemers. Naar het verkorten van de betaaltermijnen gaan we zeker kijken”, aldus Dijkman. Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. (Foto: Gemeente Alkmaar)