Actie Caritas voor de Voedselbank

Net als voorgaande jaren willen de Caritas werkgroepen van Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden (HALE) weer een inzameling houden voor de Voedselbank en wel op Witte Donderdag 18 april. Wat houdt deze actie in?
Witte Donderdag staat in het teken van delen, iets delen van uw welvaart met de medemensen die het niet zo breed hebben. Veel inwoners maken gebruik van de Voedselbank. Vaak hebben mensen het vooroordeel dat het de eigen schuld is van mensen dat zij naar de Voedselbank moeten of dat het mensen zijn aan de onderkant van de samenleving. Maar dat beeld klopt niet. Oorzaken zijn bijv. plotseling ontslag, een scheiding. Of het gaat om mensen die in afwachting zijn van een uitkering, maar in de tussentijd met hun gezin wel moeten eten.
De Caritas werkgroepen vragen iets weg te geven, bijv. een pak koffie, thee, rijst, pannenkoekmix, drinken, blikken/potten groenten, tandpasta. Graag producten die lang houdbaar zijn. Alles wat wordt ingezameld, gaat naar de Voedselbank in Beverwijk (Akersloot en Limmen) en Alkmaar (Heiloo en de Egmonden).
De werkgroepen vinden het zinvol om ook (klein)kinderen bij deze actie te betrekken, om hen na te laten denken ook iets te geven aan hun leeftijdsgenootjes. Wat zij en u misschien niet weten is dat het niet voor ieder kind gewoon is om met een ontbijt naar school te gaan of drie maaltijden per dag te gebruiken.
Een gift voor de Voedselbank kan worden afgegeven tijdens de Witte Donderdagviering in één van de parochiekerken van de HALE (aanvangstijden van de vieringen zijn te vinden op de website: www.rk-bronvanlevendwater.nl en www.corneliuskerk-limmen.nl). Een gift kan ook altijd op een ander moment afgegeven worden op de pastorie of kerk. (Foto: aangeleverd)