7de en 15de plek voor Racingteam Edwin Ott Motoren

Er was een duidelijke stijgende lijn te zien tijdens het tweede OWCup evenement voor Racingteam Edwin Ott Motoren uit Uitgeest. De tweede races voor zijn verreden op 6 mei op het TT circuit van Assen. Het OWCup evenement is goed verlopen met een zevende plaats voor Nick Vlaar in de SuperCup 600 en een 15de plaats voor Rob Juwett in de SuperCup 1000.

Na het zoeken naar balans in de eerste race was Rob er op gebrand verbetering te vinden in de motor. Rob wist alsnog slechts een 23ste startpositie te bemachtigen maar had goede hoop om in de race veel goed te maken. Ondertussen ging het voor Nick heel goed in de kwalificaties voor de SuperCup 600, hij liet zien dat hij een stuk sneller was in de eerste sector. Met een tijd van 1:46,4 kwalificeerde hij zich naar een tiende startplek. Tijdens de SuperCup 100 race had Rob een matige start vanaf de 23ste positie. De eerste ronde verliep chaotisch waardoor meerdere coureurs buiten de baan kwamen en een coureur crashte. Rob werd ingehaald door Jeroen Rensel en later ook Rintje Ritsma, maar Rintje kon hij gelijk weer terugpakken. Rob kreeg meer vertrouwen in de motor om sneller te rijden en hij reed het gat naar Jeroen Rensel dicht. Helaas lag er olie op de baan waar Rob overheen reed waardoor hij de motor bijna kwijt was maar het lukte Rob toch om de YZF-R1 knap in bedwang te houden. Helaas was hij daarna wel de aansluiting kwijt maar kwam alsnog op een zeer mooie 15de positie over de finish.

De race van de SuperCup 600 volgde gelijk waarin Nick Vlaar (foto) goed uit de startblokken kwam. Na een sterk optreden in de eerste bochtencombinaties had Nick in de eerste ronde ook nog eens twee plekken gewonnen. In de zevende ronde werd de race vroegtijdig afgevlagd door een zware crash waardoor Nick op de zevende plek eindigde! Nick en het team zien een duidelijke stijgende lijn en willen dit graag voortzetten tijdens de derde race op 3 juni, wederom in Assen. (foto: Erik de Ruijter)