Winterexpositie IMIX

IMIX is een kunstenaarscollectief van vier kunstenaars die natuur en kunst met elkaar verbindt. De kunstenaars houden op 19 en 20 januari een expositie in de ateliertuin in Heiloo.
Ruim een jaar geleden is IMIX neergestreken aan de Hoogeweg in Heiloo. De tuin was compleet overgenomen door de natuur. Braam, klimop en brandnetel groeiden weelderig. De kunstenaars waren onder de indruk van deze oerkrachten, maar hebben er ook een plekje verworven om ín en mét de natuur samen te werken. Langzaam aan gaf de verwilderde tuin steeds meer geheimen prijs en inspireerde tot nieuwe kunstwerken.
Mireille Schermer gebruikte de opgerooide wortels van de krachtige bramen voor haar hangende installatie ‘Wortelen’. Gemma Distelbrink liet hier haar zaagsel gestookte keramische elfenbankspiraal flink groeien. Garrie Oomkens geeft met zijn boomhoezen een kijkje in de binnenkant van de boom. Marion Albers verbeeldde de rust met in zichzelf gekeerde gepolijste portretten van keramiek. Gast-exposant Peter Rijke brengt stromend water tot rust. Maar er valt nog héél veel meer kunst te ontdekken in de tuin.
Op 19 en 20 januari is de expositie van 11.00 tot 16.00 uur te zien in de ateliertuin. De ingang van de ateliertuin bevindt zich naast Hoogeweg 38 in Heiloo. Volg de bordjes van IMIX. Parkeren van auto’s kan niet op/naast het terrein, maar wel in de directe omgeving. Fietsen kunnen wel aan het begin van de tuin neergezet worden. (Foto: aangeleverd)