Winnaars schoolzwemwedstrijd

Castricum – Na de zomervakantie is in zwembad De Witte Brug het schoolzwemmen weer begonnen. Een aantal groepen van drie verschillende scholen komt het hele jaar zwemmen en heeft het eerste gedeelte van dit schooljaar afgesloten met de Castricumse kampioenschappen schoolzwemmen.

De groepen van de Juliana van Stolbergschool, de Kustlijn en de Montessorischool hebben tijdens de eigen schoolzwemtijd hun gezamenlijke klassenwedstrijd gezwommen, waarbij niet het individuele, maar het groepsresultaat belangrijk was. Steeds in kleine groepjes van vijf of zes deelnemers werd zo snel mogelijk een baan schoolslag gezwommen. Door de jury (de zweminstructeurs) zijn, met hulp van de leerkrachten, de resultaten per groep bijgehouden. Iedere leerling heeft één keer op tijd gezwommen, waarbij de wedstrijd voor de hele klas als (h)echte groep was, want per groep is de snelste en de minst snelle zwemmer genoteerd en bij elkaar opgeteld leverde dat de eindscore per klas op.

Alle leerlingen hebben vol enthousiasme geoefend, zo snel mogelijk gezwommen, elkaar aangemoedigd en per groep hun tijd neergezet. Groep 6 van de Juliana van Stolberg werd winnaar. De leerlingen van deze groep hadden afgelopen week het thema ‘onder water zwemmen’ en bij het opduiken van al het materiaal ontdekten ze dat daar kaartjes met woorden aan vastgemaakt waren. Op deze ludieke manier werd duidelijk dat zij de winnaar van de schoolzwemwedstrijd waren. Van harte gefeliciteerd en als prijs mogen alle leerlingen van deze klas, natuurlijk samen met de juf, binnenkort komen vrijzwemmen!