Winnaars LeesLokaal-Pluimen bekend!

Na de uitreiking van de LeesLokaalpluimen op dinsdag 20 juni gingen de leerkrachten ieder met een tas vol kleurplaten en rebussen terug naar hun school. In de 2 weken daarna konden de kinderen van de vijf basisscholen in Uitgeest kun kunstwerken of oplossingen inleveren bij Lees Lokaal. Uit alle inzendingen werden 5 winnaars gekozen. Deze 5 gelukkigen mochten op zaterdag hun prijs in Lees Lokaal in ontvangst nemen.

Juul Zonneveld, Elin Binkhorst en Myrthe Cooymans hadden allen een prachtige kleurplaat ingeleverd. Eline en Myrthe konden niet aanwezig zijn maar Juul uit groep 1-2 van Kornak werd door Ineke Los van Lees Lokaal beloond met een van de vijf genomineerde boeken, ‘Marcs grote gevaarlijke tanden’.

Valentijn Verstraete en Douwe Valkering hadden de rebus keurig opgelost en waren door middel van loting als winnaars uit de bus gekomen. Ook voor hen lag een prachtig ingepakt boek klaar. Voor Valentijn uit groep 4 van Kornak ‘De wereld van de grote gorgels’ en voor Douwe uit groep 7 van de Binnenmeer ‘De bende van Lijp Kot’

Naast de prijswinnaars waren er zaterdag nog veel meer kinderen in Lees Lokaal aanwezig om hun boeken om te ruilen. Ruilen kan nog tot vrijdag 21 juli. Daarna gaat Lees Lokaal drie weken dicht in verband met de zomervakantie. (foto: Ger Bus)