Week van de Opvoeding: online bijeenkomst over seksuele opvoeding

Regio – GGD Hollands Noorden organiseert tijdens de landelijke Week van de Opvoeding een online bijeenkomst over seksuele opvoeding met Sanderijn van der Doef. Deze bijeenkomst is voor opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Van 3 tot en met 9 oktober 2022 is de landelijke Week van de Opvoeding. Deze week heeft als thema ‘Samen delen, samen weten’. Het is een uitnodiging om samen het gesprek aan te gaan over opvoeden. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.

Op donderdag 6 oktober organiseert GGD Hollands Noorden de online bijeenkomst ‘De seksuele opvoeding doe je samen! Maar hoe dan?’. Deze online bijeenkomst is voor alle ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Tijdens deze online bijeenkomst neemt Sanderijn van der Doef (psycholoog en seksuoloog) je mee in de seksuele ontwikkeling van kinderen en hoe je daar als ouder/opvoeder het beste mee om kunt gaan. Zij vertelt hoe de seksuele ontwikkeling gaat per leeftijdsfase. Ook krijg je tips over hoe je hierover kunt praten met je kind en wanneer je wat vertelt. Deelname is kosteloos. Via www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen kunnen deelnemers zich aanmelden. De bijeenkomst vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname is gratis.

Vragen over opvoeden?

Als je vragen hebt over (seksuele) opvoeding kun je ook bellen (088 0100550) of mailen (positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl) met GGD HN voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Meer informatie over opvoeden is op www.positiefopvoeden.nl (Regio Noord-Holland-Noord) en www.ggdhollandsnoorden.nl te vinden. De online bijeenkomst ‘De seksuele opvoeding doe je samen! Maar hoe dan?’ wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en GGD Hollands Noorden. (Foto: Limor Zellermayer via Unsplash)