Wasbaar maandverband vergroot het schoolsucces van meisje in Burkina Faso

Onder deze titel voeren Vastenactie en de kerken in Limmen, Akersloot, Heiloo en de Egmonden tijdens de vastentijd actie voor dit project van Stichting WOL (Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Limmen).
In Burkina Faso nemen de kansen op een succesvolle carrière op de middelbare school af voor meisjes. Een van de redenen is schoolverzuim tijdens de menstruatieperiode. Maandverband is nog erg onbekend op het platteland en is voor veel gezinnen te duur. Traditioneel gebruiken vrouwen oude lappen en donkere kleding tijdens de menstruatieperiode. Veel meisjes schamen zich om zo naar school te gaan en blijven daarom thuis.
Vanuit dit project zullen leerlingen van de naaiopleiding van het onderwijscomplex Zoodo zeshonderd pakketjes met wasbaar maandverband gaan maken, die uitgedeeld zullen worden aan meisjes op verschillende scholen in de regio. De leerlingen van de naaiopleiding worden opgeleid in het maken van het wasbare maandverband en zullen ondersteund worden met het opzetten van een eigen bedrijfje hierin. Tijdens het uitdelen van het wasbare maandverband zal informatie worden gegeven over het gebruik van het maandverband, over menstruatie, over de werking van het lichaam en over het voorkomen van zwangerschappen. Ook zal voorlichting worden gegeven aan moeders over het belang van het gebruik van wasbaar maandverband voor de schoolcarrière van hun dochters.
De totale projectkosten bedragen €21.989,-. Vastenactie draagt €7.330,- bij aan de realisatie van dit project. Helpt u mee om de rest bij elkaar te krijgen? Kijk op www.vastenactie.nl onder ‘Projecten’ en scroll naar ‘Wasbaar maandverband vergroot het schoolsucces van meisjes in Burkina Faso’. Een donatie overmaken kan ook op IBAN NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie onder vermelding van projectnummer 401238. Let op: alleen als u dit projectnummer op uw overschrijving vermeldt, komt uw donatie bij dit project terecht. Kijk wat Stichting WOL doet: www.stichtingwol.com en www.facebook.com/StichtingWOL . (Foto: aangeleverd)