Volendam wint finale Johanna’s Hof U12 Top Tournament na strafschoppen


De zevende editie van het Johanna’s Hof U12 Top Tournament kreeg met Volendam een verrassende winnaar. Hoewel B.F.C., Zeeburgia, Spartaan’20 en JVOZ de grote favorieten voor de eindzege waren, mag Volendam de kolossale wisselbeker een jaar lang in de prijzenkast zetten. De voetballers uit Volendam hielden in de finale B.F.C. op 0-0 en beslisten de finale vanaf de strafschopstip in hun voordeel.

Deze finale op het Johanna’s Hof U12 Top Tournament  was verre van spraakmakend. Vaak verliep de eindstrijd van dit toernooi uiterst spectaculair; de finale op deze zaterdag voor Pasen was vooral spannend, maar het echte vuurwerk bleef uit.
Het favoriete B.F.C., vorig jaar ook al verliezend finalist, was de betere ploeg, maar Volendam gaf nauwelijks ruimte weg. Met die tactiek hadden de Volendammers tot verrassing van velen de finale bereikt. Met één overwinning en twee remises bereikte Volendam de kwartfinale. In die kwartfinale tegen Zeeburgia scoorde Volendam vlak voor tijd 2-2. Na strafschoppen plaatste de ploeg van trainer Mike de Boer zich voor de halve finale, waardoor voor Zeeburgia een plek bij de eerste vier uit het zicht was. In de halve finale tussen Volendam en JVOZ vielen geen doelpunten. Volendam had in de strafschoppenserie de zenuwen het best in bedwang en plaatste zich voor de finale.
De tegenstander in die finale, B.F.C., had zich overtuigend geplaatst voor de eindstrijd. In de knockout fase had B.F.C. betrekkelijk eenvoudig afgerekend met FC Lisse en Barendrecht. In de finale tegen Volendam was het beste er wel af bij de talenten uit Bussum. Volendam beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en deed dat uitstekend. Ook in de verlenging hoefde de prima fluitende Jordy Twisk niet naar het midden te wijzen. Volendam, door de kwart- en halve finale ervaren in het nemen van strafschoppen, faalde tegen B.F.C. geen enkele keer vanaf elf meter. Uitzinnig van vreugde nam ‘Het Andere Oranje’ de wisselbeker in ontvangst. JVOZ won de troostfinale van Barendrecht.
FC Castricum (zie foto), dat in de poule prima presteerde en gelijkspeelde (0-0) tegen Volendam, had het in het middagprogramma zwaar en eindigde uiteindelijk als achtste in het schaduwkampioenschap.
Zvi Roozeman, middenvelder bij Zeeburgia, werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. B.F.C.-doelman Marc Segaar kreeg de prijs voor de beste keeper van het toernooi. DOVO-aanvaller Samuel Kruidbos kroonde zich met zes doelpunten tot topscorer van het toernooi. Fortuna Wormerveer vertrok met de sportiviteitsprijs uit Castricum. (Foto: Paul van der Molen)