Tweede editie Parnassia Groep Cross

Castricum – Op zondag 18 maart organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de tweede keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De eerste editie van 2017 was zo’n succes, dat een tweede editie niet kon uitblijven.

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De afstanden die de deelnemers kunnen lopen zijn 2,5, 4,1 en 10 kilometer. Deelnemers aan de 2,5 en 4 kilometer starten om 10.15 uur en de lopers voor de 10 kilometer starten om 10.45 uur.

Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 kilometer, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 of de 10 kilometer.

Op www.avcastricum.nl/parnassia-groep-cross zijn de te lopen routes te bekijken. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Kosten voor deelname: 2,5 en 4,1 kilometer: €3,- bij voorinschrijving en €4,- bij na-inschrijving op de dag zelf. 10 kilometer: €4,- bij voorinschrijving en €5,- bij na-inschrijving op de dag zelf. (foto: Richard Dijkhuizen)