Toonbeeld, Emergo en Excelsior organiseren open les Blazersklas

Castricum – Op donderdagmiddag 24 maart organiseert Toonbeeld Geesterhage in samenwerking met de muziekverenigingen Emergo en Excelsior een open les van de Blazersklas. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen kennis maken met heel veel muziek, verschillende instrumenten en notenlezen.

Deze open les is geheel vrijblijvend en wanneer uw zoon of dochter enthousiast is (of wordt) kunt u hem of haar gelijk inschrijven voor de hele cursus. Docent Nico Strubbe laat de kinderen spelenderwijs zien wat je allemaal kunt doen met klank, muziek en ritmes. Je gaat ontdekken wat er allemaal kan op een blaasinstrument. Te beginnen met de blokfluit. Deze wordt bij deze cursus gebruikt als voorbereiding op een later te kiezen instrument uit het fanfare- en harmonieorkest. Tijdens de cursus zul je ook kennis maken met instrumenten uit deze orkesten zoals de bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone, slagwerk, saxofoon, klarinet en dwarsfluit.

De cursus bestaat uit vijftien lessen van veertig minuten in een groepje van maximaal zes kinderen. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag. De minimum leeftijd is 7 jaar. Inbegrepen zijn een fluit, een lesboek en een muzieklessenaar. Ouders zijn welkom en kunnen hun kinderen gelijk begeleiden op hun weg naar samen musiceren. De open les start om 16.45 uur bij Toonbeeld in Geesterhage en duurt ongeveer 45 minuten. Aanmelden vooraf via info@toonbeeld.tv is noodzakelijk. Meer informatie over de verschillende cursussen en tarieven is op www.toonbeeld.tv/hafabra-opleiding te vinden.