Taxatiedag 6 april: hoeveel is uw schilderij waard?

Altijd al willen weten wat de waarde is van dat ene schilderij bij u aan de wand? Op zaterdag 6 april organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een taxatiedag met Bergense School-kenner Renée Smithuis en kunsthistoricus en voormalig kunstexpert bij Sotheby’s, Arnold Ligthart.
De experts taxeren kunst uit de periode 1800 tot heden. Geadviseerd wordt om één werk mee te nemen. De taxatiedag vindt plaats in de foyer van het museum tussen 12.00 en 16.00 uur en is op inloop. Bij grote drukte kan het zijn dat men even moet wachten.
Kunstverzamelaar Renée Smithuis is naast Bergense School-kenner en liefhebber, de samensteller van de tentoonstelling ‘Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School’, nog tot en met 12 mei te zien in Stedelijk Museum Alkmaar. Smithuis is gespecialiseerd in het Nederlands expressionisme. Arnold Ligthart trad in 1997 in dienst als kunstexpert bij Sotheby’s waar hij ruim 12 jaar werkzaam was. In 2009 startte hij zijn eigen kunsthandel, gespecialiseerd in schilderkunst uit de periode 19de tot en met 21ste eeuw.
Opgeven kan t/m 4 april via reserveren@museumalkmaar.nl Eenmalige kosten voor het taxeren van het werk zijn € 7,50. Bent u begunstiger van het museum óf heeft u een Museumkaart dan zitten er aan de taxatie geen kosten verbonden. Vermeld dit in de aanmeld-mail. Stedelijk Museum Alkmaar is gevestigd aan het Canadaplein 1 in Alkmaar (www.stedelijkmuseumalkmaar.nl). Foto: Roel Backaert