Stormvogels grijpt volle buit

Zaterdag trok Stormvogels naar Enkhuizen om daar de tweede competie wedstrijd van het seizoen te spelen tegen DTS. Een belangrijk duel om punten te pakken en aansluiting te houden in de poule om in de bovenste regionen mee te kunnen draaien aldus trainer Van Duijn. Hij hanteert een andere speelstijl dan zijn voorganger en plukte daar dit weekend al de vruchten van.
Stormvogels kwam fel uit de startblokken en kwam door treffers van Demi Erkelens en Danny Haije al snel op voorsprong, maar DTS hield in de begin fase aansluiting.  De Uitgeesters hielden het initiatief en de opponent kon slechts in het spoor blijven. Tot aan de de 25e minuut golfde het spel op en neer, hetgeen leidde tot een 3-4 stand in de 25e minuut. De Vogels gaven vervolgens gas en liepen door prima combinatiespel en zuivere aanvallen uit tot een riante voorsprong van 3-8 bij rust.  Treffers kwamen op naam van Jord Betjes(2x), Sebastiaan van den Bosch (2x), Erkelens en Eveline Nootebos.

DTS wist weliswaar de score te openen in de tweede helft, maar Van den Bosch bewees zijn ploeg een goede dienst door zijn derde treffer van de dag te noteren.  De bevlogen aanvoerder weet altijd wel het sportieve vlammetje in zijn ploeg aan te wakkeren en schroomt er ook niet voor om duels aan te gaan met zijn directe tegenstander.  DTS schuwde deze ook niet waardoor het spel grimmiger werd.  De scheidsrechter had hier geen volledige controle over en her en der ontaardde situaties. Het negatieve hoogtepunt van de wedstrijd volgde halverwege de tweede helft waarbij Danny Haije ogenschijnlijk ernstig geblesseerd het veld moest verlaten.  Stormvogels leidde op dat moment met 7-11 maar Van Duijn drukte zijn team op het hart om de draad op te pakken en zich niet te laten leiden door emoties omtrent het uitvallen van Haije. Hoewel Jose Heijne de marge weer vergrootte naar 5, was het team toch enigszins van slag. DTS kon terugkomen naar 10-12 en zo werd het in de slotfase toch nog even billenknijpen. Betjes maakte aan al hun illussies een eind door van afstand te scoren en de eindstand op 10-13 te bepalen.