Snackbar De Toren bekroond voor appeltaartkroket

Ook certificaat voor ‘huisgemaakt speciaaltje’

Castricum – Wie had ooit kunnen denken dat een kroket met appeltaartingrediënten lekker zou smaken? Snackbar De Toren zette het product in de winter van vorig jaar als seizoenskroket op de menukaart. Dat bleek een groot succes. Op de Nationale Krokettendag kreeg de bijzondere snack het keurmerk ‘Goud bekroond’.

Hans Boot

In opdracht van ProFi, de branchevereniging voor professionele frituurders, heeft het Nederlands Frituurcentrum een keurmerk ontwikkeld waarmee snackbarhouders zich kunnen onderscheiden. Eigenaar Ronald Meijer licht verder toe: ,,De vereniging doet van alles voor de ondernemers in deze branche. Ze kunnen bijvoorbeeld adviseren bij de inrichting van je zaak en geven ook cursussen voor het personeel. Elk jaar organiseren zij de Nationale Krokettendag, die dit jaar op 9 oktober werd gehouden. Daarvoor kan je uiteraard alleen zelfgemaakte producten indienen, die na beoordeling met goud bekroond kunnen worden. Het certificaat geldt in principe voor een jaar. Het kan daarna worden verlengd als het product weer aan de eisen voldoet.”

Toef slagroom

Voor snackbar De Toren in winkelcentrum Geesterduin pakte de certificering dit jaar zeer goed uit. Maar liefst twee specialiteiten werden met het fel begeerde keurmerk bekroond. Meijer: ,,Je mag in totaal drie snacks aanleveren, maar wij hielden het bij twee. Naast de appeltaartkroket was dat het ‘huisgemaakt speciaaltje’, een pittig gekruid rundergehaktballetje dat ook goud heeft gekregen. Over de appeltaartkroket kan ik nog vertellen dat mijn zoon Bobby deze heeft bedacht en ontwikkeld. Je verwacht het misschien niet, maar het is echt een topper en smaakt voortreffelijk met een toef slagroom bij de koffie. Aanvankelijk was deze bedoeld als seizoenskroket voor de winterperiode van vorig jaar, maar vanwege de grote vraag wordt deze nu het hele jaar door verkocht. De kroket kost met slagroom € 3,05 en zonder € 2,35. Natuurlijk betaalt men ook hiervoor op donderdag de halve prijs.”