Renovatie Poelven gaat gestaag door

Castricum – In opdracht van Kennemer Wonen renoveert AC Borst Bouw 49 boven- en 49 benedenwoningen en 6 eengezinswoningen aan de Poelven in Castricum. Door de coronacrisis wordt ook de bouwsector in het hart geraakt. Kennemer Wonen en AC Borst Bouw doen er echter alles aan om het werk te continueren, maar natuurlijk wel op een verantwoorde manier.

In oktober vorig jaar startte AC Borst Bouw met de renovatie die gefaseerd wordt uitgevoerd. Ook het bouwbedrijf ondervond de beperkingen die de coronacrisis met zich meebrengt, maar liet zich niet uit het veld slaan volgens directeur Cornel Borst: ,,Samen wordt er gekeken naar wat wél kan. Gewoonlijk start het bouwteam dagelijks op met een kort overleg in de bouwkeet. Vanwege de richtlijnen van het RIVM gebeurt dat nu buiten. Dat overleg is nu nog belangrijker, omdat er minder vaklieden tegelijkertijd in een woning aan het werk kunnen.”

Isolatie

Cornel licht toe waarom deze renovatie zo belangrijk is: ,,De woningen zijn 70 jaar oud en niet goed geïsoleerd. Ze worden nu verduurzaamd, vergroot en comfortabeler gemaakt. Alle woningen gaan van energielabel D/E naar A. En door zonnepanelen wekken bewoners zelf groene stroom op. Er komen nieuwe buitenkozijnen en deuren krijgen dubbelglas. De gevels worden geïsoleerd, de dakkapellen aan de achterzijde volledig vervangen en het dak wordt van buitenaf geïsoleerd. Daarnaast wordt de woningscheidende verdiepingsvloer beter geïsoleerd tegen geluidsoverlast. De benedenwoningen krijgen een uitbouw aan de achterzijde, vernieuwde badkamers en keukens. Overige badkamers en keukens worden veelal vervangen. De bovenwoningen krijgen een terras op het dak van de uitbouw.”

Nieuwsbrief

Ondanks de beperkingen probeert het bouwbedrijf zoveel mogelijk contact te onderhouden met de bewoners. ,,De opnames doen we nu bijvoorbeeld telefonisch in plaats van huisbezoeken. Rondleidingen zijn helaas niet mogelijk en daarom sturen we foto’s naar bewoners van de nieuwe situatie en de uitgevoerde werken om een indruk te geven. Zij worden ook via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden. Nu er geen spreekuur mogelijk is, heeft Kennemer Wonen ook veel telefonisch contact met hun huurders. Daar waar mogelijk worden de werkzaamheden versneld en het streven blijft om in het eerste kwartaal van 2021 op te leveren”, aldus de directeur. (Tekst / Foto: Hans Boot)