Pupillen Atletiekvereniging Castricum lopen voor KiKa

Castricum – De datum van het evenement Run for KiKa stond bij de pupillentrainers van AV Castricum al lange tijd rood omcirkeld op de kalender, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Om toch een mooi geldbedrag voor KiKa bijeen te brengen, werd een eigen sponsorloop bedacht. De 4-jarige Nina, die al twee jaar een strijdt levert tegen een hersentumor, stond bij de actie centraal.

Nina is het zusje van Dex Zonneveld, pupil B bij AV Castricum. De hersentumor, die twee jaar geleden bij haar werd geconstateerd, zal niet weggaan. Nina moet tot zeker haar puberteit behandeld worden met chemotherapie en zal meerdere operaties moeten ondergaan. De artsen hopen dat de tumor daarna andere eigenschappen aanneemt, zodat Nina er oud mee kan worden. Hoe de toekomst er voor haar uit zal gaan zien, wordt mede bepaald door onderzoek. Dat onderzoek wordt door KiKa gefinancierd. Dex Zonneveld was er dus op gebrand om op 21 juni zo sterk mogelijk aan de start van de Run for KiKa te verschijnen. Dan kon hij immers veel geld bijeen lopen om zijn zusje te steunen. Het mocht niet zo zijn. Maar afgelopen zaterdag kreeg hij alsnog die kans, zij het in een iets andere setting.

Streefbedrag

Geen stempelkaarten, geen contant geld en geen ouders langs de kant tijdens de sponsorloop. Maar wel met een mooie actiepagina op de website van KiKa en met een streefbedrag van duizend euro. In de stromende regen waren de pupillentrainers zaterdagochtend al vroeg in touw om een uitdagend parcours uit te zetten op het middenterrein van AV Castricum. Daarbij werd gebruik gemaakt van hekjes, horden, fietsbanden en een springplank. Na een korte warming-up en een testronde met de trainer voorop, mochten de pupillen in tien minuten tijd proberen zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Over de hekjes, onder de horden door, iedereen deed enorm zijn best, enthousiast aangemoedigd door hoofdtrainer Sten van der Moer via de speaker. Enkele ouders hadden zich geïnstalleerd op het parkeerterrein om toch nog een glimp van de hollende kinderen op te kunnen vangen.

Eregast

Natuurlijk was de 4-jarige Nina de eregast. Zij mocht, samen met haar moeder, vader en het broertje van Dex, plaatsnemen op de beste plek langs het parcours. Zo kon ze goed zien hoe haar broer Dex zijn rondjes rende. Nina mocht zelfs helemaal vooraan staan op de groepsfoto’s. Dex was beretrots op het aantal rondjes dat hij wist af te leggen. Blij verrast was het gezien met de opbrengst van de Sponsorrun. Inmiddels staat de teller al op 2145 euro en dat overtreft alle verwachtingen. Maar het bedrag kan nog verder stijgen, want er kan nog steeds gedoneerd worden. Ga naar www.actievoorkika.nl/sponsorrun-av-castricum om een bedrag te doneren. (Foto: aangeleverd)