Subsidie voor meer groen en opvangen van regenwater

Castricum – Vanaf nu biedt de gemeente een subsidie voor maatregelen op het gebied van klimaatadaptie, zoals de aanleg van een groen dak, het afkoppelen van een regenpijp of het verwijderen van tegels om plaats te maken voor groen.

Er zijn steeds vaker hevige regenbuien en langere periodes van droogte. De gemeente past de inrichting van de leefomgeving hierop aan. Dat is klimaatadaptatie. Twee derde van de grond in de gemeente is echter van inwoners. Met de subsidie klimaatadaptatie ondersteunt de gemeente inwoners bij deze aanpassingen. De subsidie kan worden aangevraagd voor de aanleg van een groen dak of een blauw dak (voor het opvangen van water), minder tegels en meer groen in uw tuin, regenwater afkoppelen van het riool of regenwater opvangen en gebruiken in en om het huis. Het is mogelijk om voor meerdere maatregelen tegelijk subsidie aan te vragen.

Aanschaf en aanleg

De subsidie is voor de kosten van de aanschaf en aanleg van de maatregelen. De aanvraag moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn op http://klimaatplein.castricum.nl/subsidies na te lezen. De aanvraag voor de subsidie gaat via Omgevingsdienst Noord-Holland-Noord. Ga naar de website voor de link naar het aanvraagformulier. (Foto: Pixabay)