Break-in-box, zwaardvechten en verhalenverteller bij Huis van Hilde

Castricum – Archeologiemuseum Huis van Hilde is sowieso al een bezoekje waard met wel duizend archeologische vondsten en de reconstructies van vroegere bewoners van onze provincie, maar in de meivakantie is er extra veel te doen in het museum.

Op meerdere dagen kun je kennismaken met oude ambachten zoals naaldbinden, buidels maken of pasteitjes bakken bij de middeleeuwse bakker. Bij de Soldatenschool kun je leren boogschieten en zwaardvechten en ook verhalenverteller Bastiaan de Zwitser is weer van de partij met middeleeuwse verhalen. Op Hemelvaartsdag zijn er extra veel historische activiteiten en spelletjes op het plein voor Huis van Hilde.

Speurtocht en kinderrondleiding

Er zijn in de vakantie extra kinderrondleidingen gepland waarin kinderen tussen circa 6 en 12 jaar op reis door de tijd gaan met Hilde, Cees de Steentijdman of Kjeld de Friese Koopman. Ook is er een speciale zintuigenrondleiding waarin de nadruk ligt op andere zintuigen dan de ogen. Het verleden wordt tastbaar gemaakt door vondsten te onderzoeken in het ArcheoLab en te voelen aan stoffen en materialen. Dat maakt deze rondleiding onder meer heel geschikt voor slechtzienden.

Nieuw: Break-in-box Bodemgeheimen

De escape room kennen we, maar Huis van Hilde heeft nu een soort omgekeerde escape room, namelijk een break-in-box; een kist die je met een groepje van maximaal vijf personen (12+) moet proberen te openen door allerlei raadsels op te lossen. Archeoloog Rövers heeft deze kisten gevonden op verschillende plekken in Noord-Holland. Zij denkt dat er verborgen schatten inzitten… Lukt het jullie de kisten te openen? Kijk op www.huisvanhilde.nl voor meer informatie en om aan te melden. (Foto: Huis van Hilde)