Cursus reanimatie met AED in Limmen

Limmen – Bij een hartstilstand is er direct levensgevaar. Als je meteen start met reanimatie en/of gebruik maakt van AED, kun je een leven redden. Het merendeel van de reanimaties vindt thuis plaats. Dit betekent vaak dat het om een ouder, partner of kind gaat. Het is daarom belangrijk om te weten wat je kan en moet doen in zo’n situatie. Een cursus reanimatie geeft je het vertrouwen en vermogen om direct te handelen wanneer het om een geliefde gaat.

EHBO-vereniging Heiloo-Limmen start met een nieuwe cursus, waarin je leert een hartstilstand te herkennen. Je krijgt praktische informatie en die pas je gelijk toe. Zo oefen je bijvoorbeeld met een reanimatiepop en een trainings-AED. Na afloop van de cursus, die één avond duurt, ontvang je een certificaat dat één jaar geldig is. Het jaar erop kun je dit certificaat via een herhalingsles verlengen. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de cursus.

Beschikbare data: 14 mei, 28 mei, 11 juni en 25 juni (19.30 – 22.00 uur) in de brandweerkazerne aan de Rijksweg 51. Kijk op www.ehbo-heiloo.nl of stuur een bericht naar opleidingen@ehbo-heiloo.nl voor meer informatie. (Foto: Pixabay)