ProRail reageert positief op observatie Beverwijkerstraatweg

Castricum – Regiodirecteur Kees Rutten reageert positief op de observatie van Anno den Bakker en Jacob de Maar. Zij zochten twee maanden geleden uit hoe lang de spoorbomen aan de Beverwijkerstraatweg gesloten waren. Hun conclusie: kortere dichtligtijden lossen het probleem deels op. ProRail zegt de bevindingen serieus te nemen en gaat ermee aan de slag.

Anno en Jacob deelden de uitkomsten van hun onderzoek eerder dit jaar in deze krant. ,,Als treinen het station binnenrijden, gaan de bomen bij de Beverwijkerstraatweg al dicht voordat de trein is gestopt. Het maakt kennelijk niet uit waar de trein tot stilstand komt ten opzichte van de tijd dat de bomen dicht zijn. ,,Dat is eigenlijk vreemd omdat je zo altijd extra dichtligtijd gebruikt”, stelt Anno. ,,Het begint bij ProRail. Wij kunnen ons niet voorstellen dat er geen technische oplossingen zijn om de trein in het station te laten staan terwijl de bomen open staan.”

Reactie ProRail

,,Het verbeteren van de veiligheid en doorstroming van deze overweg gaat ProRail zeer aan het hart. We hopen snel met aanpassingen te kunnen komen die op dit moment worden onderzocht. Naast verkeersmaatregelen kijken we ook hoe de dichtligtijden verkort kunnen worden”, aldus Rutten. (Tekst + Foto: Aart Tóth)