Politienieuws

Het politienieuws van maandag 11 tot en met zondag 17 november

CASTRICUM 

Inbraak bedrijfsauto
Tussen vrijdag 8 november 15.30 uur en maandag 11 november 06.30 uur is er ingebroken in een bedrijfsauto, die geparkeerd stond op de Brink. De eigenaar ontdekte maandagochtend dat er een raampje van zijn auto vernield was en dat de deuren niet goed dicht zaten. Toen hij de schuifdeur verder opende, zag hij dat zijn gereedschap niet meer in de auto aanwezig was.

Scooter gestolen
Donderdag 14 november is er tussen 07.15 uur en 17.15 uur een snorfiets weggenomen vanuit de scooterstalling bij het NS station te Castricum. Het betreft een scooter van het merk Piaggio, type C25, kleur zwart en voorzien van het kenteken D785TR. Er zijn stickers aanwezig: aan de zijkant staat een tekst EDforceone in de verweerde kleuren groenig/blauw. Achterop zit een ronde sticker onder het achterlicht met een doodshoofd kleur wit/zwart.

Rustige horecanachten
De horecanacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november is rustig verlopen. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld, maar er zijn wel zeven minderjarige jongeren weggestuurd, nadat zij een blaastest hadden gedaan. Onder het uitgaanspubliek is het inmiddels ook bekend, dat ‘The Nex’ vanaf maandag 18 november tot en met 22 december om 23.30 uur dicht moet zijn. Ook de horecanacht van zaterdag 16 op zondag 17 november is redelijk rustig verlopen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel is er een bekeuring uitgedeeld voor wildplassen en zijn er 30 minderjarige jongeren weggestuurd na blaastesten.

LIMMEN

Aanrijding Uitgeesterweg/Rijksweg
Dinsdagmiddag 12 november rond 15.15 uur vond er een aanrijding materieel plaats op de kruising Uitgeesterweg/ Rijksweg. De 87-jarige bestuurder van een personenauto reed vanaf de Uitgeesterweg, zonder voorrang te verlenen, de Rijksweg op en kwam hierbij in botsing met een personenauto, die vervolgens tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Geen van de bestuurders raakte gewond.

Inbraak Hyacintenlaan
In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november is er ingebroken bij een woning aan de Hyacintenlaan. Om binnen te komen heeft men eerst de poortdeur geforceerd en vervolgens heeft men de cilinder uit het slot van de keukendeur verwijderd. Het huis is doorzocht en er zijn goederen weggenomen.

(Foto: Monique de Jager)