Open dag Montessorischool Castricum op 9 maart

Castricum – Op woensdag 9 maart is de landelijke Montessoridag. Om die reden houdt de Montessorischool Castricum een extra open dag van 09.00 tot 12.00 uur. Op afspraak krijgt u een rondleiding van enthousiaste ouders om een goed beeld te krijgen van het dagelijkse Montessorionderwijs. Ook is het mogelijk om met de directeur kennis te maken of om meer kindgerichte vragen te stellen.

Belangstellenden die een goede school zoeken voor hun kind worden op deze dag ontvangen door een van de huidige ouders. Bij de rondleiding kunt u een kijkje in de klas nemen en ziet u het montessorionderwijs in de praktijk. Neem gerust uw peuter mee om te komen spelen in de peuterklas. Gedurende deze ochtend vertellen kinderen hoe zij werken, geven leerkrachten onder meer aan hoe zij de vorderingen van de kinderen bijhouden en vertellen de ouders van leerlingen waarom zij voor deze eigentijdse vorm van onderwijs hebben gekozen.

Peuterklas

Op verschillende ochtenden in de week is er een peuterklas in samenwerking met Forte Kinderopvang. Deze peuterklas is bedoeld voor kinderen vanaf 2,5 jaar en sluit nauw aan bij de kleuterklassen waar de kinderen naartoe gaan als ze de vierjarige leeftijd bereiken. Voor alle kinderen van de school is het ook mogelijk om gebruik te maken van voor- en naschoolse opvang in samenwerking met Forte Kinderopvang, vanaf 07.30 uur. Sinds anderhalf jaar is de school gevestigd op een zeer centrale locatie van de gemeente Castricum: Sokkerwei 4.

Aanmelden open dag

U kunt zich aanmelden voor de open dag door een mail naar eme.jonkman@isobscholen.nl te sturen. Bent u nieuwsgierig geworden naar montessorionderwijs en -opvoeding, maar kunt u deze ochtend niet? Dan laat het team u graag op een ander moment de school zien. Bel voor een afspraak naar nummer 0251 654888. Kijk op www.kiezenvoormontessori.nl voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)