Opbrengst Barrel Challenge weer voor Stichting Hart voor Borstkanker

Lia Kooijman, oprichtster van de Stichting Hart voor Borstkanker, en een aantal van haar vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag Franklin Kloos van de firma Peijs en Kloos uitgezwaaid. Na het succes van vorig jaar neemt Franklin samen met zijn team en twee auto’s deel aan de Barrel Challenge wintereditie 2018. Het gaat niet om een rally, maar een evenement waar meedoen en uitrijden op de eerste plaats staat. De mannen zijn op 28 januari in Nederland van start gegaan en zullen via Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië naar hun eindbestemming rijden.

Veel deelnemers koppelen een goed doel aan hun challenge en evenals vorig jaar gaat de opbrengst van dit evenement naar de Stichting Hart voor Borstkanker. Vorig jaar was dat bijna 4.000 euro en het team hoopt het dit jaar te overtreffen. Mede dankzij deze donatie is het de Stichting Hart voor Borstkanker dit jaar gelukt om tijdens het tienjarig bestaan de 30.000 euro te bereiken en meerdere geadopteerde borstkankeronderzoeken van KWF Kankerbestrijding te financieren.

Lia Kooijman is dankbaar: ,,Het geeft de stichting een enorm impuls en de afgelopen maanden waren zeer intensief maar ook heel bijzonder.” Vanaf oktober mocht Lia in diverse leegstaande winkelpanden kosteloos een pop-up winkel inrichten. ,,De reactie waren hartverwarmend en de opbrengst geweldig.” Er zijn nu vele creatieve en actieve vrijwilligers die helpen met de productie van de sieraden. Ook worden er engeltjes gemaakt van oude sieraden van overleden dierbaren, welke voor de nabestaanden waardevol zijn en troost bieden. Zelf een sieraad maken kan tijdens een workshop tijdens de openingstijden van de winkel maar ook op afspraak. Momenteel heeft de stichting weer voor onbepaalde tijd een plekje in het winkeltje naast Aldi op het Bakkerspleintje. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur.