MS collecteweek gaat van start

Regio – Van 16 t/m 21 november vindt de jaarlijkse collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. Nog meer dan voorheen zet het fonds dit jaar in op online collecteren. Uiteraard heeft dit alles te maken met het coronavirus. Toch hoopt de organisatie dat de huis-aan-huiscollecte ook gelopen kan worden. Hierbij geldt dat er aan de richtlijnen van het RIVM moet worden voldaan.

Anders dan anders

Door het coronavirus ziet de MS-collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat de collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten. Collectanten kunnen een donatieflyer met een QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus en met mobiel collecteren. Ook zijn er online challenges op Instagram en Facebook. Meer informatie hierover is op www.nationaalmsfonds.nl te vinden.

Janneke (25 jaar) heeft MS

Janneke Knol heeft MS, waardoor onder andere haar benen soms uitvallen. Daarom loopt ze regelmatig met een rollator over straat. Janneke kreeg zes jaar geleden te horen dat ze MS heeft. Naast de uitval van haar benen kreeg ze ook cognitieve klachten die er voor zorgden dat ze moest stoppen met haar opleiding. ,,Het leren van de theorie lukte mij niet meer. Dat zorgde voor veel stress en daar kon ik moeilijk mee omgaan.’’ Ook in haar sociale leven heeft Janneke last van haar cognitieve klachten: ,,Soms bespreek ik hele mooie en belangrijke onderwerpen met mijn vrienden. De volgende dag weet ik niet meer wat we besproken hebben. Dat maakt het lastig, want ik wil wel een goede vriendin zijn.’’ In plaats van deur-tot-deur collecteert Janneke dit jaar met haar digitale collectebus.

MS staat niet stil

De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds. Met de opbrengst van de collecte wordt onder andere onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS gefinancierd. Dit onderzoek mag niet stil komen te liggen, MS staat immers ook niet stil. Helpt u mee? Steun het Nationaal MS Fonds met een donatie! (Beeld: Nationaal MS Fonds)