Meervogels’31 vergooit zijn kansen

Akersloot – Een hele slechte week voor het Akerslootse selectievoetbal: zowel het doordeweekse als weekendprogramma leverde geen enkel punt op. Dat maakt het seizoen voor beide teams een kwestie van uitzingen.

Door Nico Adrichem

Het reserve-elftal verloor midweeks jammerlijk van HSV 2 met 3-1 en zondag kwamen de wijdbroeken uit Volendam op bezoek: na een wedstrijd die alle kanten op kon, waren de oranjehemden de gelukkigsten en was 1-2 de eindstand. Meeervogels’31 1 vergooiden hun laatste kansen op een toetje toe, door donderdag zeer onnodig met 3-2 het onderspit te delven tegen Sporting Krommenie. Alleen geelzwarte eer valt nu nog te behalen en koploper Hercules Zaandam zou dat moeten bezuren. Een zeer gehavend Meervogels-team had zich aangepast en speelde een niet eens zo slechte eerste helft. Hercules meer balbezit, maar Meervogels de beste kansen.

Dat beide ploegen het moeilijk hadden met de veldomstandigheden was duidelijk. De ploeg die het meeste moest (Hercules), was daarmee in het nadeel. Hercules maakte echter weinig aanstalten om het Meervogels moeilijk te maken, maar meteen na rust plofte een boogbal van middenvelder Kevin Wijndal zomaar in de bovenhoek en was een vlag op een modderschuit geboren. Want zo mocht de rest van de partij wel genoemd worden: Hercules wilde niet meer en Meervogels was te zwaar gehavend om de Zaandammers onder druk te krijgen. De reeds genoemde goal was dus beslissend en door het gelijke spel van Limmen en Saenden, lijken de Herculieten nu de beste papieren te hebben voor een ticket naar de tweede klasse.

Programma:

Zondag 22-05-2022 om 11.00 uur: VIOS W 2 – Meervogels’31 2 en om 14.00 uur Egmondia 1 – Meervogels’31 1.

Op de foto:
Thom van Diepen heerst in de lucht. (Foto: Ingrid Adrichem)