Marieke’s tasontwerp wint Online Design Favorite-prijs 2016

Veruit de meeste ‘likes’ kreeg het ontwerp van de Castricumse tassenkunstenares Marieke de Vree, als de ‘Online Design Favorite’ in de internationale Design-A-Bag Competition Hong Kong 2016. Na aankondiging in diverse media stemden via Facebook bijna zevenhonderd tassenliefhebbers Marieke’s tasontwerp ‘Perdita’ naar de eerste plaats in de categorie Evening Bag. Hiermee bleef ze de nummer twee met meer dan vierhonderd stemmen voor.

Aansluitend boog de vakjury van Design-A-Bag, bestaande uit internationale tasproducenten en ontwerpers, zich over de vraag welk van de winnende ontwerpen uit de drie categorieën het meest geschikt is voor de Aziatische of de Europese markt. Afgelopen week kwam voor Marieke eindelijk het verlossende woord: haar ‘Perdita’ zal eind mei worden gepresenteerd voor de Europese markt op de vakbeurs in Parijs.

De kans om op het internationaal podium door te breken, komt hiermee erg dichtbij. ,,Ik ben op dit moment met de voorbereidingen van de presentatie bezig. Daarnaast verschijnt er een ‘feature editorial’-artikel over mijn tasontwerpen in Aziatische glossy-bladen en verschillende modewebsites. Wie weet wat daar uit voort gaat komen. Aziatische tassenliefhebbers zijn over het algemeen dol op tassen gemaakt van vacht, ze moeten aaibaar zijn als een knuffelbeest. En het liefst met een grappige twist, daar moeten we elkaar toch op kunnen vinden. Mijn ‘Perdita’ sluit naadloos aan bij ‘Lolita’, de modesubcultuur uit Japan die voornamelijk is beïnvloed door de Victoriaanse kinderkleding en kostuums uit de rococo.” Momenteel is het topdrukte in haar werkplaats, want tussen de promotieperikelen van deze internationale prijs door, werkt Marieke aan haar nieuwe collectie sculpturale handtassen gemaakt van vissenhuiden die begin mei al te zien is in Galerie Sopit.