‘Kooiplein moet toegankelijk en toekomstbestendig worden’

Een supermarkt, nieuwe winkels, binnentuin en appartementen: de eigenaar van Kooiplein 2 deelt veelbelovende plannen voor het plein. Cambium (onderdeel van de Biesterbos Groep) wil dat het Kooiplein een ‘levendige, sociale plek wordt’ en hoopt verloedering te voorkomen.

Cambium heeft gekeken naar het geheel en ziet daar de meeste mogelijkheden tot verbetering. ,,We kijken naar mogelijkheden voor het levendiger maken van het Kooiplein. De bestaande winkelstrook en appartementen kunnen wellicht op een duurzame manier gerenoveerd worden.”

Cambium wil het plein aantrekkelijker maken door er een supermarkt te vestigen. De eigenaar van Kooiplein stelt dat het aantal bezoekers door het vertrek van de Dekamarkt ‘aanzienlijk is teruggelopen’. ,,Een supermarkt is een publiekstrekker.” Ook wil Cambium woningen realiseren voor ‘starters, kleine huishoudens en ouderen’. 

De organisatie hoopt dat er meer ideeën komen. ,,Die moeten technisch en planologisch wel realiseerbaar zijn. Kijk naar de behoeften van omwonenden en andere belanghebbenden en de locatie.” Volgens Cambium is dit de kans om het Kooiplein weer nieuw leven in te blazen. (Beeld: Cambium)