Kleinkoor Castricum gaat ‘Over Grenzen’

Kleinkoor Castricum waagt zich opnieuw aan een uitdagend repertoire. Het koor zingt tijdens een concert op 11 november werken die grenzen overschrijden, zowel muzikaal als geografisch. En er werken ook nog eens twee geweldige solisten mee, sopraan Mariëlle Koeman en gitarist Alvara Rovira Ruiz. Als de vloeiende pianobegeleiding van Corinne Moerbeek zich daarbij voegt ontstaat er onder de inspirerende leiding van dirigent Ellen Verburgt een fraaie muzikale eenheid.

Het concert wordt geopend met de (eind)negentiende-eeuwse composities ‘Calme des nuits’ en ‘Les fleurs et les arbres’ van de romantische componist Saint-Saëns. Het koor neemt bezoekers vervolgens mee via de vroegmoderne componisten Barber en Poulenc naar de componisten van nu, Whitacker en Gawthrop en beëindigt het programma met zinderend Spaans werk waarbij de Argentijnse gitarist Alvaro Rovira Ruiz op een achtsnarige gitaar het koor begeleidt bij enkele delen uit ‘Romancero Gitano’ van Tedesco. Héél bijzonder. Daarnaast brengt hij eigen virtuoze solostukken ten gehore. Ook Mariëlle Koeman mengt zich solistisch met enkele prachtige werken van De Falla in het vurige Spaanse slot.

Kleinkoor Castricum treedt al sinds 1980 op met werken die behoren tot de hoogtepunten uit de koormuziek. Maar minder bekend repertoire schuwt het koor zeker niet. Het koor zingt meerstemmig, meestal a capella, een enkele keer met begeleiding. Werken uit de renaissance tot en met de 21ste eeuw behoren tot de vocale mogelijkheden.

Dit bijzondere concert vindt plaats op zondag 11 november in de Dorpskerk aan het Kerkpad 1 in Castricum. Aanvang om 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. Kaarten à € 12,00 zijn verkrijgbaar bij de entree van de kerk. (Foto’s: aangeleverd)