Kennismaken met glas-in-lood en Tiffany bij Perspectief

Tijdens een korte cursus kan bij Perspectief kennis gemaakt worden met de allereerste beginselen van de technieken glas-in-lood en Tiffany. Op woensdag 1 en donderdag 2 augustus van 13.30 tot 17.00 uur komt Marie Louise Hebly uit Haarlem vertellen welke gereedschappen en welk soort glas er nodig zijn voor beide technieken. Op woensdagmiddag kunnen de deelnemers zelf ervaren hoe ze de door Marie Louise alvast voorgesneden stukken glas moeten slijpen. Vervolgens wordt het lood om het glas gelegd om het daarna tot één geheel te solderen. Met een eerste werkstuk, een eenvoudig raam van 20 bij 20 sluit men de eerste middag af. Op donderdagmiddag leert Marie Louise de deelnemers hoe een glazen raam volgens de Tiffany methode tot stand komt. Ook deze dag gaan de cursisten zelf aan het werk met slijpmachine en soldeerbout met als resultaat hun eerste eigen Tiffanyraam.

Marie Louise Hebly heeft in Haarlem haar eigen atelier waar zij onder andere workshops met diverse glas-technieken geeft.

De kosten voor deze cursus zijn 30 euro voor leden en 45 voor niet-leden. Voor 15 euro verzorgt de docent alle materialen die voor deze cursus nodig zijn.

Inlichtingen en aanmelden via de website: www.perspectiefcastricum.nl. Of bij Froukje Docter: 06-13050180.