Kampioenen gehuldigd bij Biljartclub De Soos

Op 20, 21 en 22 april vonden de jaarlijkse biljartfinales plaats in de biljartarena van Dorpshuis de Zwaan.  Woensdag 20 april startten 16 biljarters, in de voorronden, om uit te maken wie van de 8 biljarters, vrijdag 22 april, zich de beste librespeler, oftewel kampioen van 2016 mag noemen. Na de kwart- en halve finales streden 4 man om de eerste drie plaatsen, waar uiteindelijk Rob van Vught na een zinderende finale, beslag legde op de eerste plaats en zich libre-kampioen 2016 mag noemen, runner-up (2e) werd Peter van Maaren en Henk Verduin mocht plaats nemen op de laagste trede van het denkbeeldige ereschavot (3e).

Op donderdag 21 april werd door 9 biljarters gestreden om het kampioenschap driebanden 2016. Op deze finaledag speelde ieder 2 partijen en konden er dubbele punten verdiend worden. Na de voorlaatste partij was de tussenstand 1-Kees Krom , 2-John de Blaauw met beiden 66 punten. Toen moest de laatste wedstrijd nog gespeeld worden  en u raadt het al……die wedstrijd ging tussen de nummers 1 en 2, en er waren maximaal 6 punten te verdienen, dus de finaledag eindigde in een geweldige climax. Nadat de blauwe krijtdampen waren opgetrokken, kwam Kees Krom als winnaar uit de bus en prolongeerde zodoende zijn titel,  3-bandenkampioen 2016.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook bekend gemaakt wie de Cor Schavemaker-trofee  in ontvangst mocht nemen. Deze trofee wordt aan een biljarter uitgereikt, die in het combinatie-klassement van libre en bandstoten het hoogste aantal wedstrijdpunten tijdens het seizoen heeft behaald.  Deze trofee is uit eerbetoon vernoemd naar de in 2014 overleden Cor Schavemaker, en werd uitgereikt door mevr. Schavemaker aan de uiteindelijke winnaar Peter van Maaren. Het was weer een geslaagd tournooi, dankzij diverse vrijwilligers van de Soos. (Lex Snak)

 

Foto:

Links mevrouw Schavemaker en rechts de winnaar van de Cor Schavemaker-trofee Peter van Maaren