Jeugdvoetbaldagen bij FC Castricum in de herfstvakantie

Castricum – Jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen, kunnen hun kans grijpen in de herfstvakantie. Op donderdag 20 oktober en vrijdag 21 oktober 2022 zullen op het complex van FC Castricum de Jeugdvoetbaldagen plaatsvinden. De organisatie is in handen van de staf van de jeugdvoetbalopleiding.

Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden. De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver-methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zullen de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.

Voordelen van de Wiel Coerver-methode:

Het moderne voetbal vereist een dynamische balvaardigheid. Die zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit gebeurt door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen zich via www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen inschrijven voor deelname. Iedereen mag zich aanmelden, je hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep te trainen zijn mogelijk.