‘In gesprek met mijn moordenaar’ in De Zwaan

Het jaar 2015 gaat uitermate goed van start bij De Zwaan Cultureel. Op 16 januari namelijk speelt muziektheatergezelschap De Andersons de muzikale thriller over mysterieuze moord op de Zweedse premier Olof Palme. Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is écht gebeurd. In februari 1986 wordt de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. Hij is met zijn vrouw Lisbet onderweg naar huis na een avond uit in de bioscoop. Ondanks het feit dat het dossier inmiddels 225 meter lang is, 130 mensen uit zichzelf hebben bekend en er honderden verdachten en theorieën zijn, is de moord nog steeds niet opgelost.

Muziektheatergezelschap De Andersons brengt in samenwerking met Arjen Lubach (script) de voorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’, een theatrale muzikale thriller mét humor. De charmante Olof Palme krijgt anderhalf uur de tijd om zijn eigen moord te onderzoeken. Hij gaat in gesprek met politieke tegenstanders, een Zuid-Afrikaanse spion, een alcoholist, Vladimir Poetin en zelfs met zijn eigen vrouw. De spannende maar soms ook komische scènes kruisen met gloeiende, opzwepende en poëtische liederen. ‘In gesprek met mijn moordenaar’ is even intrigerend en humoristisch als Palme zelf was. Olof Palme, een eigenzinnig visionair die de wereld wakker wilde schudden, zette zich sterk in voor de wereldvrede en riep de mensen op om te durven dromen.

Hij was een politicus met een kunstenaarsziel. In zijn speeches citeerde hij filosofen, dichters en schrijvers. Palme werd regelmatig vergeleken met John F. Kennedy; beiden waren jong, progressief en controversieel en beiden werden vermoord. Deze voorstelling is op vrijdag 16 januari, aanvang 20.15 uur. De toegangsprijs is 12,50, Vrienden van de Zwaan Cultureel krijgen 2,50 korting. Kaartverkoop via boekhandel Schuyt of aan de zaal (mits nog beschikbaar, uiterlijk 15 minuten voor aanvang voorstelling), of via online reservering. Voor meer informatie en andere voorstellingen zie de website van De Zwaan Cultureel (www.vriendenvandezwaancultureel.nl).